A 2021-es Szent István napi nemzeti ünnep műsora különféle vetítési és pirotechnikákat egyesítő látványetapok a világszerte méltán híres kortárs magyar fényművészet kiemelkedő alkotói által válnak Európa legnagyobb fényprodukciójává.


A látványos show-t kiegészítő narrációnak köszönhetően népünk történetét követhetjük végig: a hat fejezetet felölelő mese a vándorló pogány őseinktől a Csodaszarvason át egészen Szent István tündökléséig vezet végig. A Tűzijáték alatt Anga-Kakszi István színművész narrációja lesz hallható.


A történetmesélést segítő monumentális zeneművet Elek Norbert 4 oscardíjas zeneszerző álmodta meg, aki nemrégiben a 4 Oscar-díjjal jutalmazott Élősködők c. film hangszerelésén is dolgozott. A hangfelvételt a művész közel 150 fős nagyzenekar közreműködésével készítette el.


A műsor és az alkotók, Iványi Árpád művészeti vezető és rendező, valamint Réti Barnabás művészeti konzultáns, a narrációs szövegek írójának célja emlékeztetni mindenkit, hogy az ünnep minden magyar emberé. A közösen megálmodott monumentális hang- és fényjátékának fő üzenete az összefogás erejének szimbolizálása.


Ide kattintva Iványi Árpád a Tűzijáték érdekességeiről mesél.